Waar ligt Wenen

In het midden van Europa vind je Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. De stad ligt in het noordoosten van het land en ligt direct aan de rivier de Donau. De oppervlakte van Wenen is ongeveer 414 vierkante kilometer. De hele stad is opgedeeld in 23 verschillende districten. Je kunt de nummers van deze districten terugvinden op de straatnaamborden in de stad. Met een inwonersaantal van meer dan 1,8 miljoen personen, is Wenen veruit de grootste stad die in Oostenrijk te vinden is. Bovendien zijn er ook altijd talloze toeristen in de stad te vinden. De stad staat namelijk bekend als een echte culturele hoofdstad vanwege de vele klassieke concerten, historische gebouwen en talloze musea die in het centrum te vinden zijn.

Waar ligt de hoofdstad?

Wenen ligt in het noordoostelijke puntje van Oostenrijk, dat betekent dat de je vooral richting het westen moet reizen om andere steden te bezoeken. De mooiste steden zijn te vinden aan de oever van de Donau, zoals Krems an der Donau. Deze stad ligt ten westen van Wenen op ongeveer een uur rijden. Ook het Wienerwald is de bezoeken vanuit de stad.

Waar ligt Wenen

Waar ligt het vliegveld?

De luchthaven is niet ver van de stad verwijderd, maar waar ligt deze nou precies? Luchthaven Wenen ligt ten zuidoosten van het centrum. Je hoeft maar een kwartier te rijden voordat je de binnenstad bereikt, dus het is erg makkelijk om een vliegreis naar deze hoofdstad te boeken. Ook de vrij korte vliegtijd maakt het extra interessant om deze prachtige stad eens te bezoeken.

Waar ligt Wenen dichtbij?

Wil je wat andere gebieden ontdekken tijdens je bezoek aan deze stad? Oostenrijk wordt omringd door Tsjechië, Slowakije en Hongarije. Al deze landen liggen niet ver van de hoofdstad af, dus het is mogelijk om ze te bezoeken tijdens je vakantie.

Vliegtijd Wenen

Ben je van plan om de hoofdstad van Oostenrijk te bezoeken? Vanaf Amsterdam is de vliegtijd helemaal niet lang, namelijk slechts anderhalf uur. Wanneer je vanaf Eindhoven vliegt ben je meer tijd kwijt, aangezien er hier geen directe vluchten vertrekken. Hierdoor ben je over het algemeen gemiddeld vijf uur aan reistijd kwijt.