Waar ligt Ibiza?

Ibiza is een Spaans eiland dat ten oosten van dit zonnige land ligt. Het eiland heeft een plekje in de Middellandse zee tussen de eilandengroep die de Balearen genoemd wordt. Deze groep eilanden vormt een autonome regio van Spanje. Het eiland heeft een oppervlakte van 575 vierkante kilometer. Dat maakt het zeker niet het grootste eiland in de Middellandse zee, maar toch is er genoeg te zien op het eiland. Ibiza staat natuurlijk vooral bekend als een feesteiland, maar je kunt hier ook een prachtige natuur en rijke historie vinden. Zo staat het centrum op de werelderfgoedlijst dankzij het prachtige historische centrum dat wordt omringd door een oude stadsmuur (Dalt Vila).

Waar ligt de hoofdstad?

Ibiza-stad is de hoofdstad van het eiland en wordt ook wel Eivissa genoemd. Deze stad is te vinden in het zuidoosten van het eiland en is een goede uitvalsbasis om steden als Talamanca en Sant Jordi te verkennen. Het vliegveld is niet ver van de hoofdstad verwijderd, want je hoeft maar een kwartiertje te rijden om de binnenstad te bereiken.

Waar ligt Ibiza

Waar ligt het vliegveld?

Het vliegveld ligt in de buurt van de hoofdstad, maar waar ligt het vliegveld precies? Je kunt Ibiza Airport in het zuiden van het eiland vinden. Dat betekent dat dat je wat verder moet rijden om de noordelijke steden te bereiken. Dankzij de kleine oppervlakte van het eiland hoeft dat geen probleem te zijn.

Waar ligt Ibiza dichtbij?

Aangezien Ibiza een Spaans eiland is, ligt de Spaanse kust niet ver van het eiland vandaan. Ook andere Spaanse eilanden liggen in de buurt zoals Mallorca en Menorca. Wanneer je de Middellandse zee oversteekt, is ook Afrika te bezoeken. Het eiland ligt namelijk niet ver verwijderd van landen zoals Algerije en Marokko. Vanaf Valencia en Barcelona gaan er dagelijks veerboten zodat je ook deze steden kunt bezoeken als je op het eiland je vakantie viert.

Vliegtijd Ibiza

De reis naar Ibiza is over het algemeen helemaal niet zo lang. De vliegtijd vanaf Amsterdam is gemiddeld twee en een half uur. Wanneer je vanaf Eindhoven vertrekt kan je jezelf ongeveer een half uur reistijd besparen en ben je per vliegtuig binnen twee uur op het eiland.