Waar ligt Kaapverdië?

Kaapverdië is een eilandengroep die vlakbij de westkust van Afrika te vinden is. De eilandengroep ligt in de Atlantische Oceaan en bestaat uit twee delen: een noordelijke groep eilanden en een zuidelijke groep. In totaal zijn er twaalf eilanden te vinden met oppervlaktes die variëren van 67 tot meer dan 900 vierkante kilometer. Het land heeft gemiddeld iets meer dan 550.000 inwoners die verspreid over de verschillende eilanden wonen. Met een kustlijn van bijna 1000 kilometer is Kaapverdië een ontzettend populaire bestemming voor toeristen. Je kunt namelijk genieten van het warme klimaat, de ongerepte natuur en de relaxte sfeer die op de eilanden te vinden zijn. Waar ligt het precies? Bekijk de ligging op de kaart.

Waar ligt de hoofdstad?

De hoofdstad Praia is op het grootste eiland te vinden: Santiago. De stad heeft een zuidelijke ligging direct aan de kust. Kaapverdië is vroeger bezet geweest door de Portugezen, wat betekent dat er veel Portugese geschiedenis in de stad te bewonderen is. In de omgeving zijn er vooral een aantal kleine dorpjes en steden te vinden, zoals Rui Vaz en São Domingos.

Waar ligt Kaapverdië

Waar ligt het vliegveld?

Het vliegtuig biedt de makkelijkste manier om Kaapverdië te bereiken, maar waar ligt het vliegveld precies? Er zijn internationale vliegvelden te vinden op de twee eilanden: Boa Vista en Sal. Deze vliegvelden liggen bij grote steden in de buurt zoals Espargos en Rabil. Vanwege de kleine omvang van de eilanden kan je ook andere steden bezoeken vanaf de luchthavens.

Waar ligt Kaapverdië dichtbij?

Kaapverdië ligt iets ten zuiden van de Canarische Eilanden, dus deze eilandengroep zou je ook kunnen bezoeken tijdens je vakantie. Daarnaast ligt het land aan de westkust van Afrika, waardoor je verschillende landen in dit gebied kunt ervaren. Zo liggen Mauritanië, Senegal en Gambia in de buurt.

Vliegtijd Kaapverdië

Wil je een vliegvakantie naar deze eilandengroep boeken? Wanneer je een directe vlucht vanaf Amsterdam neemt ben je meestal iets minder dan zes uur onderweg. Vooral buiten het hoogseizoen is het vaak nodig om een tussenlanding te maken waardoor de vliegtijd snel oploopt tot maar liefst dertien uur.