Waar ligt Rome?

Waar ligt Rome op de kaart? Het is zowel een provincie als de hoofdstad van Italië en staat bekend om de kleinste staat ter wereld: Vaticaanstad. De stad heeft een oppervlak van ongeveer 1285 km2 met circa 2,8 miljoen inwoners. De stad is in het westen van Italië te vinden en wordt gekenmerkt door de ligging op zeven heuvels. Rome is al duizenden jaren oud en trekt juist vanwege het rijke historische verleden jaarlijks miljoenen toeristen. Niet alleen op cultureel en historisch vlak is het een belangrijke stad, voor katholieken is de stad heilig. Talloze monumenten en gebouwen herinneren aan het bewogen en kleurrijke verleden van het Romeinse Rijk.

Waar ligt de hoofdstad

Rome vormt de hoofdstad van de gelijknamige provincie en het land Italië sinds 1871. In de hoofdstad zelf is de ministaat Vaticaanstad te vinden. De stad beschikt over twee grote vliegvelden die makkelijk en snel bereikbaar zijn. Vanaf het grote vliegveld is het ongeveer 30 kilometer naar de hoofdstad, terwijl de afstand naar het kleinere vliegveld slechts 16 kilometer bedraagt.

Waar ligt Rome

Waar ligt het vliegveld

Rome heeft twee vliegvelden: Roma Fiumicino en Leonardo da Vinci airport. Op de Roma Fiumicino luchthaven vliegen vooral grotere vliegmaatschappijen zoals KLM. Deze luchthaven ligt op ongeveer 30 kilometer van het centrum van de stad. Op het vliegveld is een station, waarmee het centrum snel bereikbaar is. Budget luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair en EasyJet vliegen van en naar Leonardo da Vinci. Dit vliegveld ligt op 16 kilometer van de stad.

Waar ligt Rome dichtbij

Rome strekt zich uit tot aan de Tyreense Zee met als belangrijkste rivieren de Tiber en de Aniene. De stad is een metropool en grenst aan de volgende Italiaanse provincies: Viterbo, Rieti, L’Aquila, Latina en Frosinone. Belangrijke plaatsen voor de provincie alsook de hoofdstad zijn onder andere Civitavecchia (een belangrijke havenplaats), Tivoli, Bracciano en Lido de Ostia (Romeinse badplaats).

Vliegtijd Rome

De vliegtijd naar Rome is afhankelijk van het vliegveld van vertrek. Wordt vanuit Schiphol naar de Italiaanse hoofdstad gevlogen dan kan gerekend worden op ongeveer 2 uur en 10 minuten. De vliegtijd is ook afhankelijk van het vliegveld van aankomst, waardoor er een klein verschil kan zijn van ongeveer 10 minuten.