Waar ligt Fuerteventura?

Dit zonnige eiland hoort bij de Canarische Eilanden, een eilandengroep die in de Atlantische Oceaan ligt. Fuerteventura is een Spaans eiland dat ten zuidwesten van het vasteland ligt. Het eiland ligt dan ook eigenlijk voor de westkust van Marokko. Met een oppervlakte van 1.658 vierkante kilometer en iets meer van 100.000 inwoners is Fuerteventura het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden en een populaire bestemming voor toeristen. Het landschap van het eiland is erg dor en lijkt op sommige plaatsen op een woestijn, dat komt door de vulkanische oorsprong van het eiland. Dat neemt niet weg dat het klimaat er heerlijk is en dat de stranden uitnodigend zijn voor iedereen die de zon opzoekt.

Waar ligt de hoofdstad?

De hoofdstad van Fuerteventura is Puerto del Rosario, gelegen aan de noordoostelijke kust van het eiland. Deze plaats is vooral een belangrijke havenstad voor het eiland en is niet altijd de hoofdstad van Fuerteventura geweest. Je kunt vanuit deze plaats ook een aantal kleine dorpjes in de buurt bezoeken zoals La Asomada en Puerto Lajas.

Waar ligt Fuerteventura

Waar ligt het vliegveld?

Fuerteventura is een ideale bestemming voor een vliegvakantie. Het vliegveld ligt namelijk op slechts 10 minuten afstand van de hoofdstad. Ligt je accommodatie op een ander deel van het eiland? Dat is geen probleem, want het vliegveld ligt vrijwel op het midden van de oostkust waardoor alle delen van het eiland gemakkelijk te bereiken zijn. Daardoor zijn ook de taxi kosten vrij laag. Binnen een korte tijd ben je vanaf het vliegveld al bij je hotel en kan de vakantie beginnen.

Waar ligt Fuerteventura dichtbij?

Wil je meerdere gebieden ontdekken tijdens je vakantie? Dan vraag je je misschien af: waar ligt Fuerteventura dichtbij? Het eiland ligt natuurlijk vlakbij andere Canarische Eilanden zoals Gran Canaria, Arrecife en Maspalomas. Ook de kust van Marokko is niet ver weg, net als de Westelijke Sahara.

Vliegtijd Fuerteventura

Je kunt het eiland gemakkelijk en snel bereiken per vliegtuig. Begint je vliegvakantie vanaf Amsterdam? Dan is de vliegtijd over het algemeen vier uur en drie kwartier. Je kunt het eiland ook vanaf Eindhoven en Rotterdam bereiken, maar dan zal je een tussenstop moeten maken. Hierdoor kan de vliegtijd oplopen tot vijftien uur.