Waar ligt Mallorca?

Waar ligt Mallorca precies? Het kleurrijke eiland ligt in de Middellandse Zee en is onderdeel van de eilandengroep de Balearen. Het is grootste eiland op deze plek en ligt precies tussen het bruisende Ibiza en het minder bekende Menorca. De oppervlakte van het eiland is 3.640 km2 en er wonen meer dan 858.000 inwoners. Het is de ideale vakantiebestemming voor culturele bezienswaardigheden en een zon-, zee- en strandvakantie.

Waar ligt de hoofdstad?

De hoofdstad van het eiland is Palma de Mallorca en is gelegen in het zuid-westen van het eiland, direct aan zee. De stad ligt aardig dichtbij het vliegveld van het eiland en is binnen tien kilometer te bereiken. Vanaf Palma ben je tevens binnen korte tijd in de populaire badplaatsen El Arenal en Magaluf.

Waar ligt Mallorca

Waar ligt het vliegveld van Mallorca?

Het vliegveld van Mallorca ligt ook in zuid-westen van het eiland, net een stukje oostelijker dan de hoofdstad. Het is het op twee na drukste vliegveld van heel Spanje, na Madrid Airport en Barcelona Airport. Voor de belangrijkste badplaatsen in het zuiden is het vliegveld zeer gunstig gelegen. Vanaf het vliegveld kun je met het openbaar vervoer, een transfer of een taxi naar je accommodatie.

Waar ligt Mallorca dichtbij?

Het eiland ligt vlakbij Ibiza en Menorca. Ook het kleinere Spaanse eiland Formentera (net onder Ibiza) ligt in de buurt. Vanaf deze vakantiebestemming kun je te gekke excursies boeken met de boot richting deze eilanden. Ook ligt Mallorca dichtbij het vasteland van Spanje. Ga bijvoorbeeld met de ferry naar Barcelona voor een leuke trip.

Vliegtijd Mallorca?

Vanaf Nederland kun je verschillende rechtstreekse vluchten naar het eiland pakken waarbij de vliegtijd rond de twee uur en vijftien minuten ligt. Sommige aanbieders bieden goedkopere vluchten aan met een overstap. Houd hierbij wel rekening dat je minstens vijf uur of meer onderweg bent om naar je vakantiebestemming te komen. Het totaal aantal kilometer dat je tijdens je vlucht aflegt is zo’n 1.430 kilometer.