Waar ligt New York?

Het magische New York is voor velen een droombestemming maar waar ligt New York precies? Deze bruisende stad vind je in de staat New York en wordt daarom ook wel NYC genoemd (of natuurlijk The Big Apple). Het is de grootste stad van de Verenigde Staten; op het gebied van kunst, mode en cultuur wordt de stad zelfs als een van de belangrijkste wereldsteden gezien. Er wonen meer dan 8.550.405 inwoners in de stad.

Waar ligt de hoofdstad?

New York is een stad dat gelegen is in het noord-oosten van de Verenigde Staten. De stad is direct gelegen aan de Noordelijk Atlantische Oceaan. De culturele vakantieganger zal zijn of haar hart ophalen in deze grote stad. Bezoek het bruisende Times Square, het grote Central Park, het interessante Rockefeller Center of bezoek een van de shows op Broadway.

Waar ligt New York

Waar ligt het vliegveld?

Wanneer je naar New York vliegt kun je op meerdere vliegvelden vliegen. Vlieg je bijvoorbeeld op het grootste vliegveld J.F. Kennedy Luchthaven? Dan kom je aan op ongeveer 24 kilometer vanaf Manhattan. La Guardia is het kleinste vliegveld van de stad en vind je in Queens County (13 kilometer vanaf Manhattan). Dit vliegveld wordt veel gebruikt voor binnenlandse vluchten. Tot slot heb je Newark Liberty International Airport, op 26 kilometer ten zuid-westen van Manhattan.

Waar ligt New York dichtbij?

Vanaf de stad kun je diverse leuke dagtrips maken naar mooie steden die in de buurt liggen. Ten zuiden vind je bijvoorbeeld het bekende Philadelphia wat zeker de moeite waard is. Baltimore en Washington liggen nog een stukje meer naar het zuid-westen. Ten noord-oosten van de stad vind je Boston. Vanaf de stad kun je bijvoorbeeld ook een mooie dagtrip naar de Niagara Falls maken.

Vliegtijd naar New York

Vanaf Nederland kun je iedere dag een vlucht nemen naar New York. De vliegtijd naar deze wereldstad vanaf Nederland bedraagt net iets minder dan 9 uur. Op de terugweg doe je er een stuk minder lang over. Dit komt door de windrichting; de vliegtijd van de terugweg vanaf de stad naar Nederland bedraagt zes tot zes en een half uur.