Waar ligt Bali?

Bali is een magische droombestemming, maar waar ligt het eigenlijk ? Het behoort tot de Indonesische eilanden en is het meest westelijke eiland van de Kleine Soenda-eilanden. Het eiland is 5.561m2 groot en er wonen meer dan 3 miljoen inwoners. Bali is één van dé top bestemmingen van Indonesië voor toeristen door de vele witte stranden en de magische natuurparken.

Waar ligt de hoofdstad?

Sinds 1958 is Denpasar de hoofdstad van Bali. Vanaf het vliegveld ben je binnen een half uur rijden in Denpasar. Deze stad staat vooral bekend om de prachtige witte stranden waar je lekker kunt ontspannen, zwemmen en surfen. Vlakbij Denpasar ligt het plaatsje Kuta, een kleurrijke plaats met een magische kustlijn.

Waar ligt Bali

Waar ligt het vliegveld?

Het vliegveld van Bali is centraal gelegen en ligt vlakbij het populaire Kuta Beach, waar je binnen 15 minuten vanaf het vliegveld bent. Ook Denpasar ligt vlakbij: binnen 50 minuten rijden sta je in het hart van de hoofdstad. Ook andere plaatsen zoals Tuban, Legian en Jimabaran liggen in de buurt van het vliegveld.

Waar ligt Bali dichtbij?

Het eiland ligt ten oosten van het grotere Indonesische eiland Java. Ten noorden van het eiland vind je Kalamantan dat op het eiland Borneo ligt. Ten zuid-oosten van het eiland vind je Australië. De eilanden worden omringd door de Indische Oceaan en de Javazee. Het eiland is in vergelijking met de andere Indonesische eilanden tamelijk klein. Toch trekken jaarlijks vele Nederlandse toeristen naar dit eiland om de mooie tempels en bezienswaardigheden te bewonderen.

Wat is de vliegtijd naar Bali?

Vanaf Nederland kun je met verschillende vliegtuigmaatschappijen naar deze heerlijke vakantiebestemming. De vliegtijd is verschillend en hangt af van een eventuele overstap. Gemiddeld is de vliegtijd in ieder geval 16 uur. Vaak is er een overstap in China of een ander Aziatisch land.