Waar ligt Kreta?

Ten zuiden van het Griekse vasteland vind je het eiland Kreta. Dit is meteen het grootste eiland van Griekenland, aangezien het eiland een oppervlakte heeft van maar liefst 8336 vierkante kilometer. Daarom hoort het eiland ook bij de grootste eilanden die je in de Middellandse zee kunt vinden. Er wonen iets meer dan 600.000 inwoners op het eiland, maar de grootste drukte is te danken aan de vele toeristen die ieder jaar naar Kreta komen. Het eiland is namelijk een ontzettend populaire toeristische bestemming. Dat komt natuurlijk door het heerlijke klimaat, de vele stranden op het eiland en de rijke historie van Griekenland.

Waar ligt de hoofdstad?

De hoofdstad van het eiland is Iraklion. Deze plaats ligt aan de noordkust van het eiland, vrijwel precies op het midden van Kreta. Dat zorgt ervoor dat de stad ontzettend makkelijk te bereiken is. Zo liggen de plaatsen Mali en Rethimnon niet ver van de hoofdstad vandaan. Er zijn talloze archeologische vondsten te bewonderen in de stad, maar ook de haven is een populaire plek om te bezoeken.

Waar ligt Kreta

Waar ligt het vliegveld?

Er zijn twee vliegvelden op het eiland te vinden: in Iraklion en Chania. De luchthaven bij Iraklion is de populairste, aangezien deze vlakbij de hoofdstad van het eiland ligt, namelijk op slechts 10 minuten rijden van het stadscentrum. Waar ligt het vliegveld van Chania? Deze vind je aan de westzijde van het eiland.

Waar ligt Kreta dichtbij?

Kreta heeft een ideale ligging wanneer je meerdere landen wilt bezoeken tijdens je reis. Natuurlijk is het Griekse vasteland een goede optie, maar je kunt ook een bezoek brengen aan Turkije, Libië of Egypte. Ook het eiland Cyprus ligt niet ver van Kreta vandaan, net als vele andere kleine eilandjes die in de Middellandse zee te vinden zijn.

Vliegtijd Kreta

Wil je Kreta graag een keer bezoeken? Met het vliegtuig ben je er redelijk snel. De vliegtijd naar het eiland is namelijk drie uur en drie kwartier vanaf Amsterdam. Vlieg je vanaf Eindhoven? Dan ben je over het algemeen even lang onderweg. Je kunt ook vanaf Rotterdam of Maastricht naar het eiland vliegen. Daardoor hoef je minder te reizen.