Waar ligt Kos?

Het Griekse eiland Kos is te vinden in de Egeïsche zee. Het eiland maakt onderdeel uit van de Dodekanesos, een eilandengroep van twaalf verschillende Griekse eilanden. Kos ligt ten zuidoosten van het vasteland van Griekenland en is eigenlijk dichter bij Turkije te vinden dan bij Griekenland. Met een oppervlakte van 290 vierkante kilometer is het zeker niet het grootste Griekse eiland, maar wel een belangrijke toeristische bestemming. Veel toeristen genieten vooral van het warme klimaat en de tropische stranden, maar Kos heeft ook een prachtige cultuur en verschillende sfeervolle dorpjes. Op het eiland wonen ongeveer 33.000 mensen. Zij wonen vooral in de grotere plaatsen op het eiland, maar er zijn ook kleinere dorpjes te vinden.

Waar ligt de hoofdstad?

De hoofdstad van Kos is vernoemd naar het eiland zelf: Kos-stad. Deze plaats is te vinden in het noordoosten van het eiland. Het hoogtepunt van deze stad is de haven. Verder is het oude centrum een relatief kleine stad die vooral erg sfeervol is. De stad Bodrum is gemakkelijk te bereiken vanaf deze plaats, want deze ligt op slechts 20 kilometer afstand van de hoofdstad.

Waar ligt Kos

Waar ligt het vliegveld?

Als je een vliegreis naar het eiland boekt, vraag je je misschien af: Waar ligt het vliegveld? Kos International Airport ligt precies op het midden van het eiland. Dat betekent dat je alle hoeken van het eiland kunt bezoeken wanneer je een vliegvakantie naar deze bestemming boekt. Vanaf het vliegveld ben je daarom ook snel bij je hotel. De kosten van bijvoorbeeld een taxi zijn daarom ook nooit heel hoog.

Waar ligt Kos dichtbij?

Het eiland wordt omringd door allerlei andere eilanden van Griekenland, zoals Pserimos en Kalimnos. Ook de bekende toeristische bestemming Cyprus ligt niet ver van het eiland af. Daarnaast is de kust van Turkije ook in de buurt. Op sommige punten is dit land slechts acht kilometer verwijderd van het strand.

Vliegtijd Kos

Wil je dit eiland per vliegtuig bezoeken? Wanneer je vanaf Amsterdam vliegt ben je ongeveer drie uur en drie kwartier kwijt om het Griekse eiland te bereiken. De vliegtijd vanaf Eindhoven is slechts een kwartier korter, dus het maakt niet veel uit vanaf welk vliegveld je vertrekt.