Waar ligt Toscane?

Toscane is een regio gelegen in centraal Italië. De streek bestaat voor een kwart uit bergen en nog eens 65% bestaat uit heuvels. De streek heeft een oppervlakte van bijna 23.000 km2 en 3,753 miljoen inwoners. Het is bijzonder geliefd onder Nederlandse toeristen niet in de laatste plaats vanwege de geweldige historie van het land. Vanwege het gevarieerde landschap en de redelijke afstand is Toscane perfect geschikt voor het maken van een stedentrip, een strandvakantie of een zee- en strandvakantie. De meer avontuurlijke vakantieganger komt eveneens aan zijn trekken dankzij de Apennijnen, waar je in de winter zelfs diverse takken van wintersport kunt beoefenen. Benieuwd waar het ligt? Bekijk dan snel de kaart!

Waar ligt de hoofdstad?

De hoofdstad van Toscane is Florence. Deze stad staat bekend vanwege zijn historische centrum dat zelfs op de Unesco werelderfgoedlijst te vinden is. Andere bekende steden die met een dagtrip vanuit Florence te bezoeken zijn, zijn onder andere Lucca, Siena, Pisa (bekend vanwege de Toren van Pisa), Volterra en San Gimignano. Het vliegveld van Florence ligt op ongeveer 8 kilometer van het centrum van de stad.

Waar ligt Toscane

Waar ligt het vliegveld?

Toscane heeft de beschikking over twee grotere vliegvelden: Florence Amerigo Vespucci en Pisa Galileo Galilei. Budget luchtvaartmaatschappijen zoals easyJet en Raynair vliegen vooral naar de kleinere luchthaven Pisa Airport, die op slechts 1 kilometer van het centrum van Pisa ligt. Grote luchtvaartmaatschappijen waaronder KLM vertrekken vanaf Schiphol naar de luchthaven van Florence.

Waar ligt Toscane vlakbij?

De streek is aan drie kanten omgeven door verschillende Italiaanse regio’s. Aan de westkant van de regio grenst de Tyreense Zee, terwijl de Appenijnen, ook wel bekend als de Apuaanse Alpen, in het noorden van de regio te vinden zijn. De Apuaanse Alpen strekken zich verder uit over de Italiaanse provincies Massa-Carrara en Lucca.

Vliegtijd Toscane

De afstand tussen Nederland en de Italiaanse provincie Toscane is ongeveer 1094 kilometer. De vliegtijd is ongeveer 1 uur en 22 minuten, afhankelijk of gevlogen wordt vanaf Schiphol of Eindhoven en met welk toestel de vlucht uitgevoerd wordt. Voor de vliegtijd speelt ook de windsnelheid een rol, waardoor deze iets korter of iets langer kan worden.