Waar ligt Valencia?

Valencia is een provincie van Spanje die in het oosten van het land ligt. Deze provincie heeft een oppervlakte van 10.806 km2 en 2.581.150 inwoners die verdeelt over 266 gemeentes wonen. Dit zijn zowel grote steden, als authentieke dorpen met hun eigen charmes en gewoontes. Niet alleen de pittoreske dorpen en bekende steden zijn het bezoeken meer dan waard, Valencia is ook geliefd vanwege de bergen en de verschillende historische bezienswaardigheden. Kastelen, gebouwen en pleinen zijn overblijfselen die herinneren aan lang vervlogen tijden. Vakantiegangers die op zoek zijn naar een strandvakantie komen in deze regio ook gegarandeerd aan hun trekken.

Waar ligt de hoofdstad?

De hoofdstad van Valencia is de gelijknamige stad. Dit is tevens de op twee na grootste stad van Spanje. De stad ligt aan de Costa del Azahar, direct aan de Middellandse Zee. Verder grenst de rivier Turia aan de stad. Het vliegveld van Valencia ligt net buiten het centrum van de stad en is zowel met het openbaar vervoer als de auto in ongeveer 15 minuten te bereiken.

Waar ligt Valencia

Waar ligt het vliegveld?

De meest vluchten naar deze Spaanse provincie komen aan op Aeropuerto de Valencia. Deze luchthaven ligt net buiten de grote stad in de plaats Manises. Het centrum van de hoofdstad van deze regio ligt op slechts 10 kilometer en is makkelijk bereikbaar. Omdat het vliegveld direct naast de snelweg A3 ligt zijn ook andere steden zoals Barcelona probleemloos te bereiken.

Waar ligt Valencia dichtbij?

Valencia als regio grenst aan de oostkant direct aan de Middellandse Zee, waar talloze stranden te vinden zijn. Dit gebied staat ook wel bekend als de Costa dl Azahar. In het noorden liggen de Spaanse provincies Catalonië en Aragón, in het zuiden Murica en in het westen Castilië – La Mancha.

Vliegtijd Valencia

Vluchten die vanuit Nederland uitgevoerd worden naar deze Spaanse regio hebben de mogelijkheid om te vertrekken vanaf Schiphol of het kleinere vliegveld van Eindhoven (dit geldt met name voor budget luchtvaartmaatschappijen). De vliegtijd is daarbij afhankelijk van de wind, de weersomstandigheden en het toestel. Gemiddeld is de vliegtijd ongeveer 2 uur en 25 minuten. Hierdoor kun je binnen een korte vliegduur al in deze mooie omgeving zijn. Het is dan ook erg geschikt voor een weekendje (romantisch) weg.