Waar ligt Cyprus?

Ongeveer 70 kilometer ten zuiden van Turkije ligt het eiland Cyprus. Officieel gezien hoort het eiland bij Azië, maar vaak wordt het toch meegeteld als een Europees eiland vanwege de cultuur die op het eiland te vinden is. Het eiland is opgedeeld in twee republieken. De ene helft is de Turkse Republiek Noord-Cyprus, terwijl het zuidelijke deel de Republiek Cyprus heet. Het zuidelijke gedeelte hoort bij de Europese Unie, vooral omdat het eiland sterke banden heeft met Griekenland. Je vindt hier dus veel van de Griekse cultuur terug. Met een oppervlakte van meer dan 9.000 vierkante kilometer hoort het bij de grootste eilanden die in de Middellandse zee te vinden zijn.

Waar ligt de hoofdstad?

De hoofdstad van het eiland is Nicosia. Deze stad ligt in het midden van het eiland, richting de noordkust. De stad is net als de rest van het eiland in twee delen opgesplitst, aangezien het precies op de grens van de twee republieken ligt. Het noordelijke gedeelte hoort bij de Turkse kant van het eiland, terwijl het zuidelijke gedeelte bij de Griekse kant hoort.

Waar ligt Cyprus

Waar ligt het vliegveld?

Het eiland heeft twee internationale vliegvelden, maar waar ligt het dichtstbijzijnde vliegveld? Verblijf je in op het oostelijke gedeelte van het eiland? Vlieg dan naar Larnaca International Airport. Vanaf dit vliegveld ben je binnen 12 minuten in de stad Larnaca. Het westelijke gedeelte is te bereiken vanaf Paphos international airport. Deze ligt op slechts 20 minuten rijden vanaf de gelijknamige stad.

Waar ligt Cyprus dichtbij?

Cyprus heeft een ligging vlakbij het Midden-Oosten. Je kunt dus meerdere landen uit deze regio bezoeken, zoals Libanon en Israël. Daarnaast is de Egyptische kust ook relatief dichtbij vanaf dit eiland. Natuurlijk kan je ook een bezoek brengen aan Turkije, dat op slechts 70 kilometer afstand ligt.

Vliegtijd Cyprus

Wanneer je een directe vlucht naar het eiland boekt boekt, kan je binnen vier uur al op je bestemming zijn. Het maakt eigenlijk niet uit of je een vlucht boekt vanaf Amsterdam of Eindhoven, want de vliegtijd naar Cyprus is over het algemeen even lang.