Waar ligt Rhodos?

Rhodos is een Grieks eiland dat ten zuidoosten van het vasteland ligt. Het eiland ligt in de Egeïsche zee en ligt niet ver verwijderd van de Turkse kust. Het is een onderdeel van de Dodekanesos, een eilandengroep waar de meest oostelijk gelegen Griekse eilanden bij horen. Het eiland is redelijk groot, met een oppervlakte van iets meer dan duizend vierkante kilometer. Er wonen ongeveer 115.000 mensen op het eiland. Zij leven vooral van het toerisme dat ontzettend belangrijk is voor het eiland. Het heeft een ideale ligging waardoor de zon vrijwel altijd schijnt. Dit maakt het een goede vakantiebestemming die het hele jaar door bezocht kan worden. Waar ligt Rhodos precies?

Waar ligt de hoofdstad?

De hoofdstad van Rhodos is vernoemd naar het eiland zelf en wordt daarom vaak Rodos-stad genoemd. Waar ligt deze hoofdstad? Je kunt het vinden in het noordelijkste puntje van het eiland. Dat maakt de stad een ideale havenstad met een grote baai. In de buurt vind je historische steden zoals Kremasti en Lalyssos. Je hoeft maar een kwartiertje te rijden om deze plaatsen te bereiken.

Waar ligt Rhodos

Waar ligt het vliegveld?

De luchthaven van Rhodos ligt niet ver van de hoofdstad vandaan. Het vliegveld ligt iets ten zuiden van de stad, op ongeveer 25 minuten afstand. Het eiland is bovendien niet ontzettend groot, dus je bent snel op je plaats van bestemming. Met een huurauto kan je gemakkelijk de verschillende delen van het eiland ontdekken.

Waar ligt Rhodos dichtbij?

Tijdens je bezoek kan je gemakkelijk een excursie naar Turkije boeken. Het land ligt namelijk slechts een paar kilometer van het eiland vandaan. Natuurlijk kan je ook een bezoek brengen aan andere Griekse eilanden zoals Kos. Ook de Republiek Cyprus ligt niet ver van het eiland vandaan.

Vliegtijd Rhodos

Je kunt Rhodos ontzettend makkelijk bereiken per vliegtuig. Je hoeft namelijk helemaal niet lang te reizen om dit oostelijke eiland te kunnen bezoeken. De vliegtijd vanaf Amsterdam is over het algemeen drie en een half uur. Vanaf Eindhoven kan je het eiland in het hoogseizoen even snel bereiken.