Waar ligt Tenerife?

Tenerife maakt deel uit van de Canarische eilanden en ligt in de Atlantische Oceaan. Met ongeveer 900.000 inwoners en een oppervlak van 345 kilometer is het ook het grootste eiland van Spanje. Jaarlijks trekt het van oorsprong vulkanische eiland ongeveer 11 miljoen toeristen aan, die vooral naar het zuidwesten van het eiland gaan. Tenerife is erg geliefd vanwege de vele wandelmogelijkheden, de gastronomie en het feit dat je dolfijnen en walvissen kunt bekijken. Alhoewel er weinig stranden te vinden zijn, kun je je uitleven op het gebied van watersport. Het subtropische klimaat maakt het eiland zowel in de zomer als de winter bijzonder aantrekkelijk. Waar het ligt en wat er nog meer te doen is, zie je op deze pagina.

Waar ligt de hoofdstad?

De hoofdstad Santa Cruz de Tenerife ligt aan de oostkust van het Spaanse eiland. De hoofdstad speelt een belangrijke rol voor het scheepsverkeer, zowel op het gebied van vrachtvervoer als het vervoer van cruisetoeristen. Het eiland heeft twee vliegvelden, waarvan de luchthaven Tenerife Noord (voorheen Los Rodeos) op slechts 11 kilometer van de hoofdstad ligt. Er zijn verschillende steden die je op dit prachtige eiland kunt bezoeken.

Waar ligt Tenerife

Waar ligt het vliegveld?

Het eiland heeft twee vliegvelden: Aeropuerto de Tenerife Norte (Noord) en Aeropuerto Sur (Zuid). Eerstgenoemde is vooral gericht op binnenlandse vluchten en vluchten naar andere Canarische eilanden, terwijl de zuidelijke luchthaven internationale vluchten uitvoert. Zoals de namen aangeven is de ene luchthaven in het noorden en de andere in het zuiden van het eiland te vinden. Buslijn 11 verbindt beide vliegvelden, die op 71 kilometer afstand liggen, met elkaar.

Waar ligt Tenerife vlakbij?

Het eiland ligt op ongeveer 400 kilometer voor de kust van Marokko en de Westelijke Sahara in de Atlantische Oceaan. In de directe nabijheid van het eiland liggen La Gomera en Gran Canaria. Iets verderop zijn bovendien de Canarische eilanden La Palma en El Hierro te vinden.

Vliegtijd Tenerife

Als je met het vliegtuig vanaf Schiphol vertrekt dan is de reistijd ongeveer 4,5 uur. Dit is natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden en de wind. Steeds vaker kiezen mensen er echter voor om vanaf een andere luchthaven te vertrekken, waardoor de vliegtijd naar Tenerife kan verschillen. Hierbij moet wel rekening gehouden worden met een tijdsverschil van 1 uur (het is 1 uur vroeger dan in Nederland).