Waar ligt Bonaire?

Het is zonder twijfel een droombestemming van ons allemaal, maar waar ligt Bonaire eigenlijk? Bonaire is een Nederlands eiland dat gelegen is in de Caribische Zee vlak voor de kust van Venezuela. De landoppervlakte is 294 km2 en het eiland hoort bij de Kleine Antillen. Er wonen bijna 20.000 inwoners en het biedt talloze bezienswaardigheden voor een gevarieerde vakantie. Op de kaart kun je goed de ligging van het eiland zien. OOk zie je direct welke eilanden in de buurt liggen.

Waar ligt de hoofdstad?

De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk, wat afstamt van Koralendijk (dijk van koraal). Omdat het internationale vliegveld van het eiland ook in Kralendijk gelegen is ben je vlakbij deze vakantiebestemming wanneer je aankomt op het eiland. Hoewel Kralendijk zonder twijfel een van de belangrijkste plekken van Bonaire is kun je op het eiland ook nog terecht in plaatsen zoals Leeuwarden en Rincon. De hoofdstad is erg mooi om te bezoeken. De gekleurde huizen en de vrolijk mensen zorgen voor een fijn verblijf op het eiland.

Waar ligt Bonaire

Waar ligt het vliegveld?

Het vliegveld van het eiland, Bonaire International Airport, ligt in Kralendijk net buiten de stad. Hierdoor is het vliegveld zeer centraal gelegen voor toeristen, aangezien de meeste resorts en hotels in deze plaats te vinden zijn. Het vliegveld wordt ook wel Flamingo Airport genoemd. Vanaf het vliegveld kun je met een taxi of busje naar je hotel gaan. De kosten zijn vrij laag. Spreek van te voren een prijs af zodat ze taxi geen eigen route kan gaan rijden.

Waar ligt Bonaire dichtbij?

Bonaire ligt ten oosten van het populaire Curaçao en Aruba. Hoewel de eilanden als geheel de ABC-eilanden worden genoemd, liggen ze niet op deze volgorde. Van links naar rechts zie je eerst Aruba, dan Curaçao en dan pas dit eiland. Het eiland ligt net noorden van het vasteland van Venezuela.

Wat is de vliegtijd naar Bonaire?

Vanaf Nederland vlieg je vanaf Schiphol Airport in Amsterdam naar het eiland. De vliegtijd van deze afstand bedraagt ongeveer 10 uur. Gedurende deze vliegtijd overbrug je maar liefst 7,800 kilometer! Je kunt vanaf Nederland in alle seizoen van het jaar vliegen naar deze zonnige vakantiebestemming. Soms maak je een tussenlanding op één van de andere Nederlandse Antillen. Deze gecombineerde vlucht duurt dan een uur tot 2 uur langer.