Waar ligt Praag?

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en ligt vrijwel in het midden van het land. De stad is tegelijkertijd een eigen regio, wat te vergelijken is met een provincie. Tsjechië maakte vroeger deel uit van het land Tsjecho-Slowakije. Praag was ook in die tijd de hoofdstad van het land, maar werd vanaf 1992 enkel nog de hoofdstad van het onafhankelijke Tsjechië. De stad beslaat 496 vierkante kilometer, wat meer dan twee keer de oppervlakte van Amsterdam is. De stad heeft dan ook meer dan een miljoen inwoners die verspreid over de 57 verschillende gemeentelijke districten wonen. De binnenstad staat vrijwel helemaal in het teken van de oude cultuur en geschiedenis van Tsjechië.

Waar ligt de hoofdstad?

In relatie tot andere steden in Tsjechië heeft Praag een noordwestelijke ligging. Iets ten zuidwesten van de stad vind je een andere grote stad in Tsjechië: Pilsen. Je kunt vanuit de stad ook andere steden gelegen aan de Moldau bezoeken. Zo vind je iets ten noorden van Praag de stad kralupy nad vltavou.

Waar ligt praag

Waar ligt het vliegveld?

Het grootste vliegveld van Tsjechië is Vaclav Havel Airport. Dit vliegveld ligt ontzettend dichtbij Praag, dus het is gemakkelijk om de stad per vliegtuig te bezoeken. De afstand tussen het stadscentrum en het vliegveld is ongeveer 17 kilometer, dus je kunt al binnen een kwartier op je plaats van bestemming zijn.

Waar ligt Praag dichtbij?

Tijdens je reis wil je misschien ook wat andere delen van de wereld ontdekken, dus je vraagt je misschien af: waar ligt de hoofdstad van Tsjechië dichtbij? Je kunt natuurlijk de rest van het land ontdekken, maar met een huurauto kan je ook de omringende buurlanden bezoeken. Tsjechië grenst aan Duitsland, Polen, Oostenrijk en Slowakije. Vooral Duitsland en Polen zijn gemakkelijk te bereiken vanuit deze hoofdplaats.

Vliegtijd Praag

Ben je van plan om de stad per vliegtuig te bezoeken? De hoofdstad van Tsjechië is relatief snel te bereiken. De gemiddelde vliegtijd naar deze stad is vrijwel hetzelfde wanneer je vanaf Amsterdam of Eindhoven vertrekt, namelijk anderhalf uur in totaal.