Waar ligt Malaga?

Malaga hoort bij de grootste steden van Spanje. De stad heeft een zuidelijke ligging en is dus heerlijk warm. Deze plaats bevindt zich in Andalusië, een van de meest populaire regio’s in Spanje. Er zijn hier altijd toeristen te vinden die willen genieten van het warme Spaanse weer aan de Costa del Sol. De stad heeft een oppervlakte van 395 vierkante kilometer en meer dan 550.000 inwoners. Waar ligt Malaga op de kaart? Het heeft een rijke geschiedenis. Verschillende volken hebben de stad in het verleden bezet, waaronder de Carthagen, Romeinen en Moren. Dat maakt Malaga ook een ideale bestemming voor iedereen die van geschiedenis en cultuur houdt.

Waar ligt de hoofdstad?

Malaga is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. In deze provincie zijn een aantal van de populairste vakantiebestemmingen van Spanje te vinden, zoals Torremolinos en Marbella. Je kunt deze steden gemakkelijk bereiken met de auto door een mooie rit langs de Costa del Sol te maken. Binnen 50 minuten ben je al in Marbella. Er zijn ook een aantal prachtige natuurparken in de omgeving van de stad te vinden.

Waar ligt malaga

Waar ligt het vliegveld?

Een bezoek aan de stad is ontzettend gemakkelijk wanneer je met het vliegtuig gaat. Het vliegveld ligt namelijk direct naast de stad dus je bent binnen de kortste keren in het centrum. Over het algemeen ben je binnen 20 minuten in het centrum van de stad wanneer je een taxi of huurauto neemt. De kosten van een taxi zijn daardoor lager dan wanneer een vliegveld verder weg van het centrum ligt.

Waar ligt Malaga dichtbij?

Er is natuurlijk genoeg te zien in de omgeving van de stad, maar waar ligt Malaga dichtbij? De stad heeft een erg zuidelijke ligging, waardoor de Straat van Gibraltar niet ver weg is. Vanaf hier is Afrika ontzettend makkelijk te bereiken. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Marokko, maar ook Algerije ligt in de buurt.

Vliegtijd Malaga

Met het vliegtuig ben je binnen de kortste keren in Malaga. De vliegtijd is namelijk maar drie uur wanneer je vanuit Amsterdam vertrekt. Woon je dichtbij Eindhoven? Dan bespaar je ongeveer 10 minuten op de vliegtijd. Vanaf Rotterdam ben je even lang onderweg.