Waar ligt Gran Canaria?

We kennen de Canarische Eilanden allemaal, maar waar ligt Gran Canaria, een van de eilanden, eigenlijk precies? Het vulkanische eiland ligt in de Atlantische Oceaan, op ongeveer 150 kilometer afstand van de noordwestkust van Afrika. Het vasteland van Europa ligt op ongeveer 1350 kilometer afstand van deze vakantiebestemming. Het eiland ligt ten westen van Fuertaventura en ten zuidoosten van Tenerife.

Waar ligt de hoofdstad?

De hoofdstad van Gran Canaria is Las Palmas, gelegen in het noorden. Bij de hoofdstad hoort het officiële vliegveld van het eiland. Het vliegveld ligt ten zuiden van Las Palmas op ongeveer 25 kilometer afstand, waarover je 20 tot 25 minuten rijdt. De meeste toeristische bestemmingen vind je in het zuiden van het eiland, maar vlakbij Las Palmas kun je ook zeker verblijven in steden zoals Telde, Hoya Andrea en Costa Ayala.

Waar ligt Gran Canaria

Waar ligt het vliegveld?

Het vliegveld heeft een meer handige ligging wanneer je naar Gran Canaria op vakantie gaat: het ligt aan de kust precies tussen de hoofdstad en de toeristische bestemmingen in het zuiden in. Op die manier is de locatie perfect wanneer je of naar Las Palmas wilt of bijvoorbeeld naar Maspalomas in het zuiden. Hiermee is het vliegveld dus best centraal gelegen.

Waar ligt Gran Canaria dichtbij?

Gran Canaria hoort bij de Canarische archipel in de Atlantische Oceaan. Het eiland ligt dichtbij het populaire Tenerife, wat op nog geen 90 kilometer afstand ligt. Ten oosten van het eiland vind je het kleinere Fuertaventura. Daarboven ligt het eiland Lanzarote. Het vasteland van Afrika vind je ook ten oosten van het eiland.

Wat is de vliegtijd naar Gran Canaria?

Vanaf Nederland kun je vanaf diverse vliegvelden vliegen naar Gran Canaria. De vliegtijd bedraagt ongeveer vier uur en tien minuten. Wist je dat het vliegveld per jaar meer dan 11 miljoen reizigers verwerkt? Hiermee is het vliegveld zonder twijfel een van de meest druk bezochte vliegvelden van Spanje.