Waar ligt Corfu?

Corfu is een van de vele Griekse eilanden en ligt ten westen van het vasteland. Je kunt het eiland vinden in de Ionische zee, vlakbij de noordelijke grens van Griekenland. Het oppervlakte van Corfu is 593 vierkante kilometer, waardoor het het zevende grootste eiland van Griekenland is. Er wonen ongeveer 113.000 mensen op het eiland, waarvan meer dan een derde in de hoofdstad woont. Corfu is een ontzettend populaire toeristische bestemming, net zoals vele andere Griekse eilanden. Het klimaat is warm maar wel lekker fris dankzij de zeewind. De stranden op het eiland zijn natuurlijk de belangrijkste trekpleisters, maar in het binnenland is er ook een prachtige natuurlijke omgeving te vinden.

Waar ligt de hoofdstad?

De hoofdstad van dit Griekse eiland heeft dezelfde naam als het eiland zelf. De stad wordt ook af en toe Kerkyra genoemd. Maar waar ligt de hoofdstad nu precies? Deze is te vinden aan de oostzijde van het eiland, vrijwel precies in het midden. De stad ligt dus direct aan de kust. Er zijn verschillende dorpen en steden te bezoeken vanuit de hoofdstad, zoals het nabijgelegen Αgios Ioannis.

Waar ligt Corfu

Waar ligt het vliegveld?

Het vliegveld ligt niet ver van de hoofdstad af. Je hoeft slechts acht minuten te rijden wanneer je het centrum wilt bereiken. Dat betekent dat het vliegveld ook een erg oostelijke ligging heeft. Corfu Airport ligt wel ontzettend centraal, aangezien het bijna precies op het midden van het eiland te vinden is.

Waar ligt Corfu dichtbij?

Tijdens je vakantie kan je gemakkelijk verschillende landen bezoeken. Zo is de grens van Albanië slechts twee kilometer van het eiland verwijderd. Bovendien ligt het eiland tussen Griekenland en Italië in, dus het is mogelijk om een bezoek te brengen aan steden zoals Bari of Napels.

Vliegtijd Corfu

In het hoogseizoen kan je vanaf Amsterdam en Eindhoven direct naar Corfu vliegen. De vliegtijd is in die periode twee uur en drie kwartier. Buiten het seizoen is een directe vlucht lastiger te boeken, waardoor het gemiddeld vijf uur duurt om het eiland te bereiken.